totdepuzzelpast

Staalbeton: procesverbetering

MarcDeBeuckeleerSituatieschets

Staalbeton is in 1982 opgericht als onderdeel van de Groep Van Roey. Inmiddels is dit bedrijf gegroeid tot een onderneming van meer dan 100 werknemers en bestaat uit een ijzercentrale, een afdeling waarin prefab betonnen elementen worden gemaakt en een metaalschrijnwerkerij. In de afgelopen jaren is de metaalschrijnwerkerij zo sterk gegroeid dat het nodig was om ook de administratieve processen hierop aan te passen. Zij deden hiervoor een beroep op Omneo. Wij spraken hierover met Marc De Beuckeleer, algemeen directeur van Staalbeton.

Interview

Hoe bent u in contact gekomen met Omneo Management?

‘Toen wij beslist hadden om een externe adviseur in te schakelen bij het optimaliseren, kregen wij de tip van onze collega’s van Van Roey om hiervoor eens contact op te nemen met Ad Dane, van Omneo Management. Ad had ons moederbedrijf geadviseerd bij de implementatie van 5S in de materiaalcontainers. Zij waren tevreden over zijn praktische en pragmatische aanpak en dat was precies waarnaar ik op zoek was. Een afspraak voor een kennismakingsgesprek was snel gemaakt.’

Heeft Omneo u kunnen helpen?

‘Jazeker. Kort na ons kennismakingsgesprek kregen wij een voorstel met daarin een duidelijke aanpak met daarin niet alleen aandacht voor de inventarisatie van de huidige situatie en de advisering in de mogelijke verbeteringen, maar vooral ook de begeleiding bij de implementatie van de veranderingen. Op deze manier werden we daadwerkelijk geholpen totdat we ons doel bereikt hadden. Ik zou dat volgende keer zeker weer op deze manier laten aanpakken’.

Komt er een volgende keer met Omneo?

‘Die kans is groot. We zijn zo tevreden over de gerealiseerde veranderingen, die bovendien zeer goed betaalbaar waren, dat we momenteel aan het nadenken zijn of we dit ook niet voor de andere afdelingen van Staalbeton zullen toepassen’.