totdepuzzelpast

Staalbeton: procesverbetering

Staalbeton: procesverbetering

MarcDeBeuckeleerSituatieschets

Staalbeton is in 1982 opgericht als onderdeel van de Groep Van Roey. Inmiddels is dit bedrijf gegroeid tot een onderneming van meer dan 100 werknemers en bestaat uit een ijzercentrale, een afdeling waarin prefab betonnen elementen worden gemaakt en een metaalschrijnwerkerij. In de afgelopen jaren is de metaalschrijnwerkerij zo sterk gegroeid dat het nodig was om ook de administratieve processen hierop aan te passen. Zij deden hiervoor een beroep op Omneo. Wij spraken hierover met Marc De Beuckeleer, algemeen directeur van Staalbeton.

De Lijn: interne audits

De Lijn: interne audits

Situatieschets
jan vervoort delijnEen van de strategische doelstellingen in de beheersovereenkomst van De Lijn met de Vlaamse regering is dat de vervoermaatschappij moet streven naar een continue verbetering van de kwaliteit van de aangeboden diensten en een voortdurende verbetering van de efficiëntie van de interne organisatie. Jan Vervoort, afdelingshoofd Zorgsystemen van De Lijn, zorgt met zijn team voor een continue ondersteuning van de realisatie van deze doelstellingen. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de periodieke interne audits. Hiervoor doet De Lijn dit jaar opnieuw een beroep op Omneo Management. Jan Vervoort zet hieronder uiteen waarom.

Stad Genk: bidmanagement

Stad Genk: bidmanagement

Situatieschets

EGeritsBelgië en Nederland hebben zich bij de FIFA kandidaat gesteld om in 2018 of 2022 het WK Voetbal te organiseren. Op 14 mei 2010 is in Zurich aan de heer Blatter hiervoor het Bidbook aangeboden. Het samenstellen van een Bidbook vraagt een grote inspanning van de nationale voetbalbonden maar zeker ook van de kandidaat speelsteden.

BAM Business School: projectmanagement

BAM Business School: projectmanagement

Situatieschets
Foto TimBij Koninklijke BAM Groep is een grote hoeveelheid kennis in huis. Met een opleidingspakket op maat streeft BAM Business School ernaar om die kennis in de Groep door te geven en nieuwe kennis te ontwikkelen. "We zijn het instituut waar het om het vergaren en verspreiden van BAM-kennis gaat", aldus Tim Welling , hoofd van BAM Business School en BAM Vakschool.

UMC Utrecht: kwaliteitsmanagement

UMC Utrecht: kwaliteitsmanagement

Situatieschets
umcBij het UMC Utrecht, cluster Gebouwenbeheer en Inrichting, was onze opdracht het optimaliseren van het kwaliteitsmanagementsysteem. Eind 2007 werd het Facilitair bedrijf van het UMC Utrecht gecertificeerd door de KEMA. Desondanks was men nog niet volledig tevreden over het huidige systeem. Omneo Management werd dan ook ingeschakeld om het systeem te beoordelen en waar nodig aan te vullen c.q. te verbeteren.

T-Interim: kwaliteitsmanagement

T-Interim: kwaliteitsmanagement

Situatieschets
Tinterim Midden 2007 besloot T-Interim een project op te starten voor het behalen van een VCU-certificaat. Het betreft het opzetten en invoeren van een veiligheidsbeleid gericht op de uitzendkracht en dit volgens een norm opgesteld door het Centraal College van Deskundigen dat ook de VCA-norm beheert. T-Interim zag een strategische kans omdat de aannemers die een VCA-veiligheidscertificaat voeren vanaf 2008 verplicht moeten werken met VCU-uitzendkrachten.
Peter Hermans, directeur Human Resources, legt Danny De Botselier graag uit hoe Omneo Management bijgedragen heeft tot het welslagen van dit project.

Waterwegen en Zeekanaal: total quality management

Waterwegen en Zeekanaal: total quality management

Situatieschets

Eric Van den EedeWaterwegen en Zeekanaal is op 1 januari 2005, ontstaan als fusie van de vroegere NV Zeekanaal en Watergebonden Grondbeheer Vlaanderen en de administratie Waterwegen en Zeewezen van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Dit waren twee afzonderlijke organisaties met elk een eigen structuur, een eigen cultuur en hun eigen werkafspraken.