totdepuzzelpast

NCG Project : Procesoptimalisatie aardbevingsveilig maken

Zojuist de laatste (online)vergadering gehad met een interessant project voor Sweco.
De afgelopen weken hebben we in een team met Sweco-specialisten uit Nederland, Polen, Finland en Denemarken, onder leiding van Petra Reijntjes, gewerkt aan de procesoptimalisatie voor hun ‘NCG project’.

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) zorgt ervoor dat iedereen in het aardbevingsgebied in Groningen veilig kan wonen, werken en naar school kan gaan. Samen met de vijf gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en het Rijk, zorgt NCG ervoor dat de gebouwen in het gebied aardbevingsveilig zijn.

Sweco is verantwoordelijk voor de analyse van woningen en geeft advies over het aardbevingsveilig maken van deze woningen.
In ons team hebben we voor dit proces een SIPOC-diagram opgesteld. Van elk deelproces zijn de mogelijke optimalisaties bepaald aan de hand van de 8 types lean-verspillingen en de meting van proces- en cyclustijden. Dankzij de inzet van alle teamleden heeft dit in een maand tijd geleid tot verbetering van kwaliteit, doorlooptijd en efficiency van het huidige proces.

Dankjewel voor de fijne samenwerking en veel succes met de implementatie. #Sweco

NCG Project Procesoptimalisatie aardbevingsveilig